Over Julia

Profielfoto Nudgers

Wie is Julia?

Al mijn hele leven lang ben ik geïntrigeerd door de vraag:  wat beïnvloedt ons (onbewust) allemaal, waardoor we bepaalde keuzes maken? Dus waarom doen we wat we doen?

Als docent zijnde, zocht ik bijvoorbeeld telkens naar nieuwe manieren om onbewust positief te beïnvloeden. En op het moment dat ik (neuro)psychologie (BSc) studeerde, raakte ik gefascineerd door de werking van ons brein. Ik ontdekte dat ons onderbewustzijn de grootste rol speelt bij keuzegedrag en beslissingsprocessen. Mensen zijn allesbehalve rationeel, ook al denken we graag van wel.

Mijn vraag was nu dus dan eindelijk theoretisch beantwoord. En zo begon nudging -bewust en onbewust- mijn levenspassie te worden.

Uiteindelijk specialiseerde ik mij verder in ‘gedragsverandering & sociale beïnvloeding’ (MSc) en heb ik jarenlang samengewerkt met de destijds grootste experts van Nederland in dit vakgebied: prof. Ap Dijksterhuis (auteur van de boeken ‘Het slimme onbewuste’ en ‘Maakt geld gelukkig?’) en prof. Rick van Baaren. Hier leerde ik in de praktijk hoe je met specifieke nudges geweldige resultaten boekt.

Bovendien heb niet alleen met bekende Nederlandse psychologen samengewerkt, maar ook met Amerikaanse. Zo werkte ik aan een project samen met het Persuasive Tech Lab van Stanford University. We deden onderzoek naar de invloed van verschillende groepen en omgevingen bij het behalen van je doelstellingen.

Met Nudgers breng ik al mijn kennis, passies en ervaringen samen. En dit zet ik nu vooral in voor organisaties die zich bezighouden met schuldproblematiek. Financiële schulden zijn immers een groeiend probleem in Nederland. En om dat op te lossen en terug te dringen, kan nudging goed bij helpen.

Mail of bel me gerust met al je vragen. Ik beantwoord ze graag. Of laten we een kop koffie doen.