Zo zorg je voor schone (flex)werkplekken

Nudge je collega's!

 

 

Bij CvJO is er sprake van flexwerkplekken. Niemand heeft dus een eigen bureau, maar gaat zitten waar een plekje vrij is. Heel vervelend als jij nét aan dat bureau gaat zitten waar koffievlekken en eetkruimels het geheel decoreren. Waarom heeft je collega het niet even schoongemaakt?

 

Een groot obstakel bij nudging is soms het zogenaamde inertia. We kunnen er een hele ingewikkelde theorie aan vastknopen, maar uiteindelijk komt het gewoon neer op ‘luiheid’. Vooral als het gaat om schoonmaken, dan is dat niet ieders favoriete hobby. Hoe zorg je er dan voor dat de werkplekken schoon blijven?

 

Allereerst moet de handeling makkelijk uit te voeren zijn. Maak het mensen dus zo gemakkelijk mogelijk. Bij CvJO hebben we dat gedaan door op elke tafel een pak met vochtige schoonmaakdoekjes te leggen. Men hoeft nergens heen te lopen voor een doekje, het ligt voor hun neus. Dat verlaagt aanzienlijk de weerstand om even die paar poetsbewegingen over het bureau te maken.

 

Zet ten tweede een standaardnorm. Als je zou zeggen: ‘maak het bureau elke dag schoon’, dan impliceer je dat het dus elke dag vies is. Impliceer daarentegen dat de kamers standaard altijd schoon zijn: “laat de kamer alsjeblieft zoals je ‘m aantrof”.

 

En daaronder, om het te laten passen bij de cultuur van CvJO waarbij onderling veel grappen worden gemaakt en men ontspannen met elkaar omgaat: ‘het mag zelfs ook schoner. Voel je vrij om de schoonmaakdoekjes vaak te gebruiken hoor’. Een serieuze boodschap met een kleine knipoog*.

 

En als laatste spreekt de grote kracht van ‘dankjewel’ waarschijnlijk wel voor zich. Het is een woord wat positief stemt. Je zegt 'dankjewel' tegen iemand als diegene iets voor je gedaan heeft. Je gaat er dus positief van uit dat de persoon die het leest, je verzoek zal inwilligen. Je vertrouwt erop. En daarom is de kans statistisch echt groter dat het ook daadwerkelijk zal gebeuren. Gewoon door zo'n simpel, maar heel treffend woordje.

 

*Note: In theorie wordt het gebruik van humor vaak afgeraden, omdat bewezen is dat het de kans op gedragsverandering verlaagt. Echter klamp ik me niet altijd vast aan theorie, want er zijn in de praktijk altijd uitzonderingen, zoals in dit verhaal. CvJO heeft een multiculturele samenstelling en sociaal wetenschappelijk onderzoek is voor zo'n 85% gebaseerd op westerse proefpersonen.

 

No Comments

Post a Comment