Over Julia

Profielfoto Nudgers

Hoe nudging mijn passie werd

Al mijn hele leven lang ben ik geïntrigeerd door de vraag:  wat beïnvloedt ons (onbewust) allemaal, waardoor we bepaalde keuzes maken? Dus waarom doen we wat we doen?

Als docent zijnde, zocht ik bijvoorbeeld telkens naar nieuwe manieren om onbewust positief te beïnvloeden. En op het moment dat ik (neuro)psychologie (BSc) studeerde, raakte ik gefascineerd door de werking van ons brein. Ik ontdekte dat ons onderbewustzijn de grootste rol speelt bij keuzegedrag en beslissingsprocessen. Mensen zijn allesbehalve rationeel, ook al denken we graag van wel.

Mijn vraag was nu dus dan eindelijk theoretisch beantwoord. En zo begon nudging -bewust en onbewust- mijn levenspassie te worden.

Uiteindelijk specialiseerde ik mij verder in ‘gedragsverandering & sociale beïnvloeding’ (MSc) en heb ik jarenlang samengewerkt met de grootste experts van Nederland in dit vakgebied: prof. Ap Dijksterhuis (auteur van bestseller ‘Het slimme onbewuste’ en ‘Op naar geluk’) en prof. Rick van Baaren. Hier leerde ik in de praktijk hoe je met specifieke nudges geweldige resultaten boekt.

Bovendien heb niet alleen met bekende Nederlandse psychologen samengewerkt, maar ook met Amerikaanse. Zo werkte ik aan een project samen met het Persuasive Tech Lab van Stanford University (ja die inderdaad vooral bekend is vanwege het beroemde Stanford Prison experiment). We deden onderzoek naar de invloed van verschillende groepen en omgevingen bij het behalen van je doelstellingen.

Met Nudgers breng ik al mijn kennis, passies en ervaringen samen. En dit doe ik door trainingen, lezingen en masterclasses te geven aan bedrijven en (semi)overheden.

Ik wil je leren hoe ons brein werkelijk functioneert. Voor eye openers zorgen en zo ook voor empowerment.

Mail of bel me gerust met al je vragen. Ik beantwoord ze graag.