happy brain

 

YOU AND ONLY YOU CONTROL YOUR BRAIN. Daarom geef ik je ook zo nu en dan een simpele oefening mee. Het kost je weinig tijd, maar het heeft desondanks grote positieve effecten. Het beste is daarom dat je een gewoonte van maakt van zulke oefeningen.

 

Positieve gedachten genereren

Maak een lijstje met 3 positieve vragen. Deze vragen lees je elke dag een paar keer door en je geeft er steeds hardop antwoord op.

Hieronder volgen een aantal voorbeeldvragen:

- Waar ben ik echt blij mee in m’n leven?
- Waar ben ik al oprecht blij mee en zou ik om die reden nóg wel meer van willen hebben?
- Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik nog meer plezier heb in m’n werk?thank-you
- Wie kan ik vandaag en morgen bellen als verrassing?
- Waarmee zou ik mijn vriend(in)/partner/familielid leuk kunnen verrassen aankomend weekend?
- Hoe kan ik de mensen die belangrijk voor me zijn laten zien dat ik van ze hou?
- Wat kan ik doen om mezelf nog mooier te maken?
- Wat voor aardigs kan ik voor mezelf doen deze week?
- Wie kan ik deze maand een bedankkaartje sturen?

hello handsome

En weet je wat het mooie is? Je hoeft het niet eens persé echt uit te voeren. Wat het nut er dan van is?

 

lopen ballonnen

 

Je brein beantwoordt graag vragen

Je brein verwerkt op deze manier je positieve gedachtentraining beter. En ook leert ie zo het positieve denken sneller aan.
Het is dan ook belangrijk dat het vragen zijn, omdat je brein altijd vragen wil beantwoorden (daarom zijn slagzinnen bijvoorbeeld ook zo effectief). Als je een vraag leest, dan gaat je brein er hoe dan ook antwoord op geven. Ook al interesseert die vraag je niet eens. Gek hè?

Weet jij nog meer goede, positieve vragen? Deel ze op de Facebookpagina van Self-nudging.

love mail

 

Dit artikel vind je vast interessant:

1 Comment

  • Erica van Beek

    30 december 2016 at 14:46 Beantwoorden

    Inderdaad, het brein beantwoordt inderdaad alles, ook al doe ik er verder niets mee…. Elke dag? Ik print het in elk geval uit voor als mijn oog erop valt… Want dan gaat het brein er weer mee op de loop… Leuk hoor.
    Erica

Post a Comment