Speciaal voor/over de ochtendzombies

Good morning!

 

Je frontaalkwab heeft 's morgens ongeveer 20 minuten nodig om op te starten. Dit is dan ook de reden waarom sommige mensen een ochtendhumeur hebben, omdat het hersengebied van de zelfbeheersing letterlijk nog moet opstarten.

 

Mensen die vaker last hebben van zo'n ochtendhumeur, kun je vergelijken met een dieselauto: hun brein moet rustig opstarten, anders 'slaan ze af'. Oftewel, dan wil je waarschijnlijk pas liever weer bij ze in de buurt zijn als hun 'motortje' warm is gelopen. En 'benzinemensen' starten daarentegen dus sneller op en hebben zodoende het 'gaspedaal' wat beter onder controle.

 

Overigens betekent het niet dat je het ene of andere bent: je slaapkwaliteit is ook van grote invloed hierop.

 

Je frontaalkwab is verder verantwoordelijk voor o.a. organiseren, onthouden en plannen. Daarnaast onthoudt en verwerkt je brein afbeeldingen sowieso veel beter dan tekst.

 

En op deze ochtendfeiten speelt de poster dus in: omdat de vroege vogels meestal in slaperige zombiemodus het pand betreden, bestaat de eerste poster uit een simpel stappenplan met plaatjes. Zo hoeven ze niet na te denken, maar kunnen ze gewoon in slaperige toestand de 2 simpele dingen afhandelen. En zoals het plaatje ook suggereert: daarna lekker koffie drinken.

 

No Comments

Post a Comment