Je hersenen na een dagje hard werken

Good night!

 

 

Een entrepreneur werkt op zelfgekozen tijdstippen. Het CvJO-kantoor is dan ook 24 uur per dag toegankelijk. Zodoende is het van groot belang dat alles wel goed afgesloten is als er niemand meer aanwezig is. Maar na en dag hard werken, voelt de menige ondernemer zich behoorlijk afgepeigerd.

 

Cognitieve energie (je ‘mindpower’) is net zoals fysieke energie, vrij beperkt. Net zoals een spier moe begint te raken na een lang training, zo is dat ook met je brein. Je wordt sneller prikkelbaar (tip: zware gesprekken altijd in de ochtend plannen) en je vergeet sneller dingen. Je brein heeft dan gewoon duidelijk rust nodig en moet zich weer als een soort accu opladen, zodat je ‘hersensoftware’ de volgende dag weer optimaal werkt.

 

Dus net zoals je hersensoftware 's morgens nog op moet starten (zie voor uitleg hierover de andere blog over ochtendzombies), zo is je brein 's avonds de boel al aan het afsluiten (tenzij je dat leert te negeren en dan kom je uiteindelijk in een burn-out terecht, oftewel in een ‘hersen-computercrash’).

 

Met deze breingegevens is bovenstaande poster gemaakt. Dus hier is in wezen hetzelfde principe gebruikt als bij de Good Morning! poster.

 

No Comments

Post a Comment